середу, 6 квітня 2016 р.

Борис КОНОНОВ, психолог:
– Приблизно в три роки дитина починає усвідомлювати, до якої статі вона належить. Водночас вона починає ставити запитання, на які батьки часто не знають, що відповісти. І коли дитя запитує, чим відрізняється хлопчик від дівчинки, то дорослі повинні дати пояснення, а не намагатися уникнути відповіді.

Щодо того, коли підліток є готовим то сексуальних стосунків, то тут не може бути жодних вікових критеріїв, за якими можна розрізняти його готовність. Це дуже індивідуально. Батьки не повинні соромитися говорити з дітьми на відверті теми. Якщо підліток може прийти і запитати батьків те, що його цікавить, – це прекрасно. Батьки повинні стежити за всіма сферами життя своєї дитини, зокрема і сексуальною. Та попри те дорослі повинні пояснити, чому не можна сприймати секс як спортивну розвагу. Вони повинні пояснювати дітям усі наслідки сексуальних стосунків.

Зрештою, якщо підліток у шістнадцять років відчуває, що він готовий до інтимного життя, то ніхто ніколи йому того не заборонить. Але потрібно, щоб він (вона) знав (-ла), що це серйозний крок у житті кожної людини, тому до нього потрібно ставитися дуже серйозно.

Немає коментарів:

Дописати коментар