середу, 6 квітня 2016 р.

Коли найкраще починати статеве життя

Найкраще починати статеве життя хлопцям у 15-16 років, а дівчатам - у 17-18, вважає гінеколог Олександра Служинська, 52 роки.

Вона - виконавчий директор львівського благодійного фонду "Салюс". Веде тренінги для підлітків у школах та училищах.
- Надто ранній чи, навпаки, пізній початок статевих стосунків ніяк не впливає на психіку людини або її майбутнє батьківство. Усе залежить від готовності підлітка. Дівчина може починати статеве життя, якщо емоційно налаштована на це. Хлопець має її захопити інтелектом чи характером.
Сьогодні дівчата дозрівають швидше, ніж 20 чи 40 років тому. Тоді менструація починалася в 15-16 років, тепер - у 14-річних. Та й психологічно нині розвиваються стрімко, напевне, завдяки телебаченню та інтернету.
Головне - аби акт не передував початку менструального циклу. Бо він призведе до розривів не лише статевих органів, а й кишечника, будуть тривалі кровотечі. Найкращий вік для пологів - із 18 до 24 років, тканини в цей період найеластичніші. Дівчина може займатися сексом із 17 років.
На якість сперми не впливає - рано хлопець починає кохатися чи не дуже
У хлопців статеве дозрівання починається з 11 років. Але фізіологічно вони готові до стосунків у 15-16. Збуджуються, коли бачать голе коліно чи гарну жінку. Психологічний фактор для них не важливий. Намовляють, переконують, просять дівчину вступити з ними у статевий зв'язок. Якщо хлопець відчуває потяг і партнерка зацікавлена в таких стосунках, то вікових обмежень для юнака немає. Головне - не кохатися під впливом алкоголю чи наркотиків. Бо тоді зникає інстинкт самозбереження, забувають про небезпеку підхопити інфекцію.
Якщо рівень гормонів у хлопця невисокий, він може досить довго утримуватися від сексу. Причому без шкоди для здоров'я чи майбутніх дітей. Якщо ж високий, то будуть часті нервові зриви. На якість сперми не впливає, рано хлопець починає кохатися чи не дуже.
Для жінки є єдиний недолік пізнього початку статевого життя. Рак шийки матки зараз молодіє. Жінка має обстежуватися щороку, незалежно від того, живе статевим життям чи ні. Гінеколог не може детально оглянути незайманих. У такому випадку перевіряти треба за аналізом крові чи УЗД.
Презерватив для неповнолітніх - обов'язковий, аби захиститися від інфекцій, уникнути запліднення. Аборт при першій вагітності може спровокувати викидень при наступній.
Пологи у неповнолітньої викликають проблеми й у батьків. Пам'ятаю тільки два щасливих випадки, коли народжували дуже молоді. Перший - 15-річна дівчина завагітніла і вийшла заміж за 16-річного. Другий - коли мама дівчини всиновила онука. Щоб "не псувати" доньці життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар